Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Memorial Van Damme 2018 - Discus Retrieval Team

Publié le : 2018-09-04 14:36:18
Catégories : Articles

Memorial Van Damme 2018

Hoe zijn we aan dit avontuur begonnen?

G. Hoste van de organisatie van de Memorial Van Damme belde ons in de week van 20 augustus op met de dringende vraag of wij wouden meewerken aan de Memorial Van Damme 2018. Uiteraard waren wij meteen geïnteresseerd en lieten we hem de nodige uitleg doen. Bleek dat ze dringend op zoek waren naar een Discus Retrieval team. Dit team van 2 personen moet, met behulp van een op afstand bestuurbare wagen, de geworpen discussen terugbrengen naar de lanceerplaats. De wagen wordt steeds op- en afgeladen door een officieel jurylid. Na enkele duidelijke afspraken te hebben gemaakt hebben we toegezegd.

Keuze van de wagen

Omdat het evenement slechts een week verwijderd was hadden we niet veel tijd meer om een wagen volledig op en top klaar te maken. Eerst ging onze keuze uit naar de Traxxas TRX-4 met een CrossRC aanhangwagen om de discus mee te vervoeren, maar dit bleek een te trage en complexe zaak te worden.

Uiteindelijk hebben we in samenwerking met onze leverancier Beez2B besloten om voor een BSD Mad Monster te kiezen. Deze 1/6de schaal wagen bleek ideaal qua formaat en qua kracht. De standaard Lexan body van de Mad Monster is wel zeer mooi, maar is jammer genoeg niet stevig genoeg om meteen 2kg. te dragen.

Het aanpassen van de wagen

Al snel werd dus duidelijk dat de standaard body niet gepast was voor het dragen van de discus. Op dat moment zijn we met het hele team op zoek gegaan naar oplossingen. Omdat de Memorial Van Damme geen onbelangrijk evenement is en omdat we het ons niet konden permitteren om met problemen aan de kant te staan wisten we snel dat de aanpassingen aan de body moesten gebeuren. Op die manier konden we een 2de Mad Monster meenemen in geval van mechanische problemen en simpelweg de aangepaste body overzetten.

Uiteindelijk zijn we gestrand bij een carbon frame, dat we zorgvuldig maar stevig bevestigden aan de body, zodat die van binnenuit verstevigd werd. Nadien hebben we nog een steunpoot toegevoegd zodanig dat het achterste gedeelte van de body, waar het gewicht op kwam, ook nog eens gesteund werd vanaf het chassis zelf.

Om niets aan het toeval over te laten zijn we voor het passen en testen op zoek gegaan naar een discus. Om deze vast te leggen hebben we geopteerd voor een rekker systeem en een halve PVC buis, zodanig dat de discus nergens heen kon.

Afsluiter

Zo, nu weet je hoe we de wagens hebben aangepast om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Wij willen via deze weg de organisatie van de Memorial Van Damme bedanken voor deze kans, alsook Beez2B voor de hulp bij de keuze van de wagens en uiteindelijk ook de atleten en het publiek voor deze onvergetelijke ervaring. Het is namelijk niet elke dag dat je de kans krijgt om op het veld te staan van het Koning Boudewijnstadion met gevulde tribunes.

Afsluiten doen we graag met enkele sfeerbeelden.

Partager ce contenu

Ajouter un commentaire

 (avec http://)

MCM undertakes

Deliver within 24/48h

To send your order within 24h (on working days) (according to the limit of the available stock) & to deliver within 24/48h.

MCM Crew

A team of specialists is at your disposal in your language (Fr, Du & En) from Tuesday till Saturday at + 32 2 376 24 05 (No. non-premium rate) from 10:00 to 18:30 or by email.

A few figures
 • A store of 400m² located south of Brussels.
 • 23 years of experience.
 • + 110 000 products ref.
 • + 35 500 products in stock.
 • + 240 distributed brands.

Secure paiments

Visa MasterCard Carte Bleue Bancontact MisterCash Maestro iDeal CBC KBC ING Belfius Sofort PayPal Bankwire

All your paiements are 100% secured.

Shipping

MCM Pickup Bpost DPD Pickup DPD Predict DPD Saturday

Free DPD Pick-Up delivery from 99 eur

Recherche dans le blog

Agenda

Our stores

 • MCM Racing - MCM Skyshop

   Space:
  Showroom 400M2
   Hours:
  10:00-18:30
   Creation date:
  Since 1996
   Phone:
  +32(0)2 376 2405
   

MCM Group, the R/C specialist since 1996

MCM Racing, MCM Skyshop, MCM Slot, MCM Marine