Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

Speelgoedwinkel of modelbouwwinkel?

Publié le : 2017-01-10 11:00:00
Catégories : Agenda , Articles

Speelgoed of modelbouwwinkel ?

Onze brievenbussen barsten van de speelgoedwinkel - catalogi. En je zal hierin hoogst waarschijnlijk meerdere telegeleide wagens, boten, drones en misschien enkele vliegtuigen tegenkomen, de ene al aantrekkelijker dan de andere ... En tegen zeer aantrekkelijke prijzen ! Maar zijn ze wel echt zo interessant ? Heb je overwogen om naar een winkel zoals de onze te komen om te kijken wat wij te bieden hebben ten opzichte van een speelgoedwinkel of de speelgoedafdeling van een grootwarenhuis? Is het "goedkope" materiaal dat je daar aangeboden wordt niet net "te duur" als we het eens van dichterbij bekijken?

Denk liever aan de levensduur dan aan een impulsieve aankoop.

In een speelgoedwinkel of speelgoedafdeling vind je vanalles, telegeleide drones, helikopters, wagens en bootjes. Enkel vliegtuigen blijven vooral te vinden in modelbouwwinkels. Maar gaat het ook over dezelfde producten ?

Wat gebeurt er indien je iets stuk maakt ?

Het telegeleid model uit de supermarkt of speelgoedwinkel is vaak een "low end" product, op de eerste plaats ontworpen om op grote schaal geproduceerd te worden en dit tegen de laagst mogelijke productiekosten. De duurzaamheid is hier absoluut niet de prioriteit, het gaat om producten voor massaproductie, die bij de eerste crash al voor de vuilnisbak bestemd zijn. Dit merk je als je van dichtbij gaat kijken naar de gevulde speelgoedrekken, dan merk je dat je nergens onderdelen vindt voor deze toestellen ... Natuurlijk vallen deze producten ook onder een zekere garantie, maar enkel in het geval er een fabricageprobleem blijkt te zijn en niet door schade opgelopen bij het gebruik. Producenten van telegeleid speelgoed zullen niet makkelijk onderdelen bestellen of op stock nemen. Dus als er een suspensie-arm beschadigd is door een onvoorziene ontmoeting met een stoeprand, of als één van de armen van je drone stukgaat - geef toe als beginnende piloot landt men niet altijd zacht - wat doe je dan als er geen onderdelen beschikbaar zijn? In de meeste gevallen belanden speelgoed toestellen uit de supermarkt snel in de vuilbak. Dat is het fundamentele verschil met de producten die je voorgeschoteld worden in de modelbouwwinkel : wisselstukken bestaan, zijn in veel gevallen meteen beschikbaar in de winkel of tenminste bij één van onze leveranciers waarbij we de onderdelen binnen een korte termijn kunnen bestellen.

Om u een idee te geven wat het wilt zeggen om beschikbare wisselstukken te hebben, kan je kijken naar deze afbeelding:

Het gaat hier om de wagens van het merk BSD, die bij de goedkoopste alle terrein wagens horen in het gamma van MCM. Je zal zien dat er voor de 13 verschillende modellen van BSD maar liefst 278 referenties bestaan van wisselstukken die MCM u aanbiedt om eender welk element van de wagen die je zou kunnen beschadigen te kunnen vervangen! Welke speelgoedwinkel kan je dit aanbieden?

Een ander voorbeeld? Laten we een helikopter bekijken, bijvoorbeeld de Apache AH-64 van Blade:

Ook hier zijn alle wisselstukken beschikbaar om je helikopter volledig terug te restaureren als je laatste vlucht niet de beste uit je helikopter-piloot carrière was!

Wat er nog bij komt is dat de gespecialiseerde modelbouw merken een dienst na verkoop garanderen die doeltreffend is en kan een winkel zoals MCM je depanneren met de kleinere beschadigingen te verhelpen en onderdelen voor je te vervangen op een korte termijn.

Het plezier van een prestatiegericht toestel

Hier zijn de verschillen ook zeer groot. Het telegeleid speelgoed is vaak zeer beperkt in prestaties, om de productiekosten zo min mogelijk te houden. Niet enkel de aandrijvende onderdelen zijn zo economisch mogelijk (tenminste voor de fabrikant) maar ook het concept blijft basic en weerhoud je om een hoger niveau te bereiken, vooral dan in het opzicht dat bij een RC wagen de geometrie van de veringen, de kwaliteit van de elementen van de transmissie of zelfs de gewichtsverdeling een even grote rol spelen als de motor. Ook hier is het duidelijk dat het "modelbouw" materiaal meer geëvolueerd is en waarvan de conceptie, tests en aanpassingen vaak maanden in beslag namen. Deze toestellen worden ook getest door hun fabriek teampiloten. Een model dat je koopt in een modelbouwwinkel zal je ook een veel aangenamer gevoel geven door zijn foutloos gedrag en prestaties waar je zelfs niet van durfde te dromen.

Het plezier van het personaliseren

Eén van de charmes van de modellen die winkels zoals MCM je voorschotelen is de mogelijkheid om je model zowel estetisch als mechanisch te laten evolueren. Op die manier is het mogelijk om zo een volledig "eigen" model te creëren, dat volledig uniek is, waardoor je plezier vertienvoudigd wordt. Het is om die reden dat er voor zeer "mechanische" kits van wagens, drones of helikopters vaak "optionele" onderdelen te verkrijgen zijn, zoals een betere carrosserie, een krachtigere motor, wieken van carbon, kogellagers in plaats van plastic lagers, banden die beter geschikt zijn voor de ondergrond waarop u rijdt.

Een concreet geval? Jouw 1/10de wagen is waarschijnlijk standaard uitgerust met een brushed motor. Dit type motor is vaak goedkoper in aankoop maar verslijt wel. Met een brushless conversie set win je in acceleratie en topsnelheid en hoef je je geen zorgen te maken over slijtage, daar deze motoren borstelloos zijn en dus een niet te vergelijken levensduur hebben. Een voorbeeld:

En voor drones bestaan er meer geëvolueerde on-board systemen voor beelden te maken vanuit de lucht of voor een live data stream.

Als voorbeeld kan je op onze pagina, gewijd aan video gimballs, een hele lijst vinden van geavanceerde toestellen.

Ook hier merk je dat producten uit grootwarenhuizen niet vergelijkbaar zijn met dit materiaal!

Het gebruik van een model dat volledig "vastgevroren" is in zijn configuratie waarbij je niets kan aanpassen kan snel saai worden en in de berging eindigen. Bij modellen waar je de configuratie zelf beetje bij beetje kan upgraden kan je het plezier bijna oneindig laten voortduren, je hebt dan een model dat verbetert en dat "naar je hand" gezet kan worden. Dit gevoel is niet vergelijkbaar met speelgoed uit de supermarkt. Op elk terrein waar je komt kan je met andere modelbouwers van gedachten wisselen over tips en instellingen en dan zal je ontdekken dat je niet langer aan het "spelen" bent maar dat je een echte piloot en mechanieker geworden bent!

De raadgeving van een specialist

De speelgoedverkoper is van nature geen modelbouwspecialist en zijn raadgeving zal gebaseerd zijn op de leeftijd van de gebruiker en het voorziene budget. Bij MCM zijn onze verkopers allemaal betrokken bij diverse modelbouwactiviteiten, onze verkoper in MCM Racing bijvoorbeeld houdt zich al jaren bezig met crawlers, onze MCM Skyshop verkoper houdt zich al jarenlang bezig met helikopters en recenter vliegtuigen en drones, door de ervaring en expertise van onze verkopers hebben zij een preciezer beeld van je belangen en kunnen ze je beter helpen met je keuze. Niet enkel bij je initiële aankoop maar ook voor de evolutie van je materiaal staan zij voor je klaar. MCM is ook een ruimte waar je passie gedeeld is en er is geen betere plaats om te evolueren, zich te perfectioneren en waar je zonder remming je passie, die begonnen is met een "spel" kan uiten en er levenslang van kan genieten!

Voor al je aankopen en ons volledig gamma kan je terecht op onze website www.mcmracing.be

Partager ce contenu

MCM undertakes

Deliver within 24/48h

To send your order within 24h (on working days) (according to the limit of the available stock) & and delivered quickly.

MCM Crew

A team of specialists is at your disposal in your language (Fr, Du & En) from Tuesday till Saturday at +33 975184596 (No. non-premium rate) from 10:00 to 18:30 or by email.

A few figures
  • A store of 400m² located south of Brussels open from tuesday till friday from 12.30 till 18.30 & saturday from 10.00 till 18.30.
  • 25 years of experience.
  • + 110 000 products ref.
  • + 35 500 products in stock.
  • + 240 distributed brands.

Secure payments

Visa MasterCard Carte Bleue Bancontact MisterCash Maestro iDeal Scalapay ING Belfius Sofort Bankwire

All your payments are 100% secured.

Shipping

MCM Pickup GLS DPD Pickup DPD Predict DPD Saturday

Free DPD Pick-Up delivery from 149 eur*

Recherche dans le blog

Our stores

  • MCM Racing - MCM Skyshop

     Space:
    Showroom 400M2
     Creation date:
    Since 1996
     Phone:
    +32(0)2 376 2405
     

MCM Group, the R/C specialist since 1996

MCM Racing, MCM Skyshop, MCM Slot, MCM Marine